Stațiunea Tinerilor Naturaliști educă și instruiește vizitatorii de toate vârstele, dar mai ales copiii, cu privire la proveniența hranei, a modului de producere și a persoanelor care se ocupă cu producerea diferitelor alimente.
Să petreci câteva ore împreună cu colegii și să înveți alături de ei de la specialiști reprezintă o experiență care vă va influența pentru mult timp. Să înveți făcând este metoda care te ajută să înțelegi ușor și să reții pentru mult timp !
EXPLOREAZĂ
STN Explorează – fermele din cadrul stațiunii reprezintă o atracție specifică educației la fermă, situată chiar în orașul Timișoara. Vizitatorii se pot bucura de 12 hectare cu parc dendrologic, animale domestice, lac cu nuferi, sere moderne de legume și flori, iazuri, pădure de salcâmi, culturi de câmp, trandafiri. Copiii și adulții se ”conectează” la originile alimentelor cu care se hrănesc dar și cu o parte din tehnologia care face ca producția să fie eficientă și alimentele sigure.
VIZITEAZĂ
1. Programarea și organizarea vizitei
Vizitele în cadrul STN sunt gratuite. Pentru a beneficia de programul educativ la fermă din cadrul STN trebuie respectat ”Protocolul de organizare a vizitelor la STN”.
2. Organizarea și selectarea activităților
Stațiunea Tinerilor Naturaliști oferă grupurilor de preșcolari și elevi oportunitatea de a se conecta la frumusețea și farmecul unei ferme. Sunt bine-venite diferite categorii: grupuri de elevi, de preșcolari, din centrele de zi, copii care beneficiază de programul home-schooling, copii cu nevoi speciale, etc. Grupurile de copii sunt ghidate de specialiști în domeniu pentru a înțelege cât mai bine problematica agriculturii, procesarea alimentelor și conceptul de sustenabilitate
Ferma din cadrul STN este adecvată copiilor de diferite vârste și oferă o combinație de diferite tipuri de activități prin care să poată fi implicați toate categoriile de copii.
La Stațiunea Tinerilor Naturaliști se organizează următoarele activități, ghidate de:
- hrănirea animalelor domestice (oi, capre, rațe) din cadrul stațiunii (închise în țarcuri)
- vizitarea iazurilor cu pești și rațe sălbatice
- observarea și analizarea speciilor rare de arbori
- transplantarea răsadurilor de legume în ghivece de plastic (fără unelte), în funcție de anotimp
- culegerea legumelor și fructelor (în funcție de anotimp)
- pregătirea unei salate de legume (tacâmuri de plastic)
- activități cultural-educative (ateliere, concursuri, jocuri tematice)
- alte activități specifice fermei.
Activitățile se hotărăsc împreună cu cadrul/cadrele didactice !
CONTACT
Administrator STN
Conf.dr.ing. Teodor Mateoc - 0731-875349
e-mail: [email protected]
Coordonator Proiect ”Educația la fermă”
Lector dr. Mirela Samfira - 0732161270
e-mail: [email protected]; [email protected]
Adresa: Str. Rozelor nr. 3, Timișoara, jud. Timiș