Solidaritate. Succes. Excelență.

CLUBUL

USVT

 

aici pentru tine

Suntem conștienți de faptul că pentru a ajunge la succes este nevoie de efort , efort care implica o dezvoltare pe mai multe planuri, profesional, social, personal.

Hai să construim împreună o comunitate mai puternică și plină de oportunități pentru toți studenții.  Suntem o echipă tânără, dedicată și implicată în reprezentarea studenților la nivel universitar, local și național. Prin acțiunile noastre, ne propunem să îmbunătățim mediul academic, social și profesional pentru studenții pe care îi reprezentăm.

Viziune

Viziunea noastră este să creăm un mediu universitar și social în care fiecare student poate să atingă potențialul maxim și să se dezvolte ca lider în comunitatea sa.

Misiune

Misiunea noastră este să reprezentăm și să sprijinim interesele și aspirațiile studenților. Ne dedicăm să promovăm excelența academică, inclusivitatea și implicarea în comunitate, oferind o voce puternică și resurse pentru succesul studenților. Prin urmare, ‭Misiunea declarată a USVT este de educaţie şi cercetare avansată în scopul generării, ‬certificării ‭ s‬i transferării de cunoaștere, precum ‭ ‬si a dezvoltării economice ‭ s‬i tehnologice a societății .

Valori

Promovăm excelența în educație și sprijinim eforturile studenților de a atinge performanța academică de vârf. Credem în diversitatea și egalitatea de șanse și ne angajăm să creăm un mediu prietenos pentru toți. Încurajăm implicarea studenților în comunitate și promovăm dezvoltarea personală și profesională prin participarea activă la activități și proiecte. Suntem deschiși și transparenți în toate acțiunile și deciziile noastre pentru a câștiga încrederea studenților. Colaborăm cu universitatea, organizațiile studențești și comunitatea locală pentru a crea o rețea puternică de sprijin și oportunități pentru studenți. 

Mereu alaturi de tine!

Te invităm să descoperi mai multe despre noi.

Avem la nivel de universitate mai multe evenimente devenite deja tradiționale , menite sa ajute la integrarea și dezvoltarea studenților. Studenții au avut posibilitatea sa participe la peste 23 de evenimente in 2022 , peste 30 evenimente in 2023 .

In USVT , suntem preocupați să ghidăm studenții cât mai bine in dobândirea de competențe pentru viața reală. Cu o bază teoretică solida , cu experiența practica, abilitați de comunicare , relaționare si organizare , absolvenții universității noastre sunt pregătiți să intre pe piața muncii cu încredere și să aducă plus valoare în societate.

Pe lângă educația formală, in universitatea noastră se pune un mare accent și pe educația nonformala , pe dezvoltarea personală prin implicarea in activități sociale, de voluntariat și extracuriculare. Astfel studenții DOBÂNDESC COMPETENTE , își șlefuiesc trăsăturile de caracter si își dezvolta abilitați necesare pentru VIAȚA REALA .

Încurajam și susținem activitatea extracuriculară si socială a studenților , a organizațiilor din cadrul USVT, ONG-uri, prin care studenții desfășoară activități în domeniile lor de interes, se implică în voluntariat, își pun în practică ideile antreprenoriale dar si calitatile cultural artistice și sportive .

 

Un număr de 1125 de studenți din USVT sunt membrii implicați in activitatea celor 4 organizații ( Liga USVT, Asmvt, Gaudeamus, SAS) si 6 cluburi studențești (Design Floral, Fermierilor,Food Safety, Akademika Chorus, Ansamblul de Dansuri populare, Clubul Sportiv ) .
1. Liga studenților 350 membri studenți .
2. ASMVT sunt 250 membri studenți .
3. Association des Etudiants Medicine Veternaire GAUDEAMUS ( studenții francezi ) 250 membrii
4. Club USVT peste 250 studenți .
5. SAS, 75 studenți

Cluburi

Conectați-vă cu persoane care vă inspiră și vă împărtășesc pasiunile. Alăturați-vă lor, și împreună, transformați-vă experiența universitară într-o aventură memorabilă.

Akademik Banat Chorus

Formația corală Akademika Banat Chorus este vocea oficială a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” , fiind mereu în prima linie la evenimentele importante organizate sau găzduite de universitate, cântând cu emoție Imnul de Stat al României și Gaudeamus Igitur, cântec academic oficial.

Alături de aceste melodii de suflet, formația corală are în repertoriu piese corale religioase, piese Negro spiritual,Gospel și piese de inspirație folclorică.

Asociatia Studentilor USVT

Asociaţia Studenților „USAB United Students” Timișoara (AOS USAB US) reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care are drept misiune susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.

Akademik Banat Ansamblul Folcloric Studentesc

Ansamblul nostru este un adevărat tezaur de activități și evenimente care promovează cultura și tradițiile folclorice. De la învățarea și perfecționarea dansurilor tradiționale, la crearea unor coregrafii originale ce îmbină elemente regionale și naționale, fiecare activitate este o oportunitate de a sărbători diversitatea culturală. 

Clubul studentilor fermieri ,,Terra Nostra,,

Clubul Studenților Fermieri este un loc unde studenții pot împărtăși experiențele și cunoștințele lor despre agricultură. Ei pot participa la ateliere, conferințe și vizite de studiu la ferme și companii agricole. De asemenea, este o oportunitate de a dezvolta abilități de leadership și de a se implica în proiecte care contribuie la dezvoltarea comunității agricole. Este o platformă pentru a încuraja inovația și a promova practicile agricole durabile.

Clubul de design floral

Clubul de Design Floral , din cadrul Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara, este un club pentru cei pasionați de decorațiuni, aranjamente și design floral, cei care iubesc frumosul și cei care doresc să își exprime creativitatea sub diferite forme de artă.

Cea mai reprezentativă și succintă descriere a clubului: ” Unii oameni caută lucruri frumoase, alții le creează”.

Societatea Antreprenoriala Studenteasca

Cu ajutorul partenerilor clubul oferă comunității noastre studențești oportunități relevante pentru a-și îndeplini aspirațiile personale.
Credem în furnizarea de sprijin gratuit și universal studenților prin organizarea și găzduirea unei varietăți de evenimente, proiecte, ateliere și competiții.

Asociatia Studentilor in medicina veterinara

Nu există probleme pe care să nu le putem rezolva împreună, ci există foarte puține probleme pe care să le putem rezolva singuri” – Lyndon Johnson

Aşa a început viziunea ASMVT : am dorit să existe un cadru creat de studenţi, pentru studenţi, unde să fii acceptat şi ajutat. Un cadru în care înveți să te formezi ca medic veterinar, dar mult mai mult de atât, să înveţi cum să devii un om integru, responsabil și implicat. Asociaţia Studenţilor în Medicină Veterinară Timişoara (ASMVT) este o asociaţie a studenţilor Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USVT.

Clubul Sportiv

Ne propunem să fim un exemplu de excelență și inovație în sportul universitar, facilitând accesul la infrastructuri moderne și programe de antrenament de calitate. Clubul nostru este dedicat nu doar performanței sportive, dar și dezvoltării personale și profesionale a membrilor săi, prin promovarea unui stil de viață sănătos, a muncii în echipă și a respectului reciproc.

Clubul Food Safety

Food Safety Club Student este un grup al tinerilor studenți pasionați de cercetare,inovare și dezvoltare a Industriei Alimentare, uniți prin dorința comună de a descoperi secretul unei vieți sănătoase. Clubul nostru funcționează prin deviza ,,Alimente pentru viață, alimente pentru viitor,, prin care ne dorim să susținem creativitatea și implicarea.

Club de Ecologie

Departamentul de ecologie este un spațiu verde și liniștitor în care studenții se adună pentru a promova conștientizarea și acțiunea în domeniul protejării mediului. Membrii departamentului desfășoară diverse activități, cum ar fi curățenia zonelor verzi și campanii de reciclare. Prin participarea la acest departament, studenții au oportunitatea de a învăța despre impactul activităților umane asupra mediului și de a contribui la soluționarea problemelor ecologice locale. 

ACTIVITATI

La universitate, studiul nu are loc doar în sălile de curs.

Explorează o gamă variată de activități care îmbogățesc experiența studențească, dezvoltă abilități și creează amintiri de neuitat. Fie că ești pasionat de sport, artă, știință sau voluntariat, aici găsești oportunități care te definesc și te conectează cu alți studenți entuziaști.

Aceste activități îți oferă șansa să te afirmi, să interacționezi cu colegi din diverse facultăți și să îți lărgești orizonturile. Participând, nu doar că îți îmbogățești CV-ul, ci și îți construiești rețele de prieteni și colaboratori, contribuind activ la comunitatea studențească. Îmbrățișează fiecare moment, învață și evoluează prin fiecare experiență, îmbinând teoria cu practica într-un mediu dinamic și plin de energie.

EVENIMENTE

Experiențe Unice, mediu dinamic si plin de energie

2024

“Europa Alege Prosperitatea”

Eveniment dedicat informării și mobilizării studenților pentru a înțelege și aprecia beneficiile pe care le aduce apartenența la Uniunea Europeană. 

26 februarie / 17:00 / AULA MAGNA – USVT

intrare libera

Creștem împreună, reușim împreună.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accepta
Decline