Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< August, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 

ADMITERE 2017

admitere2017

MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNAÞIONAL DE INVENTICÃ GENEVA, EDIÞIA 2017

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017 a avut loc a 45-a ediþie a Salonului Internaþional de Inventicã de la Geneva. În cadrul acestui eveniment, un grup de cercetãtori de la USAMVB„REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI”, Facultãþile de Agriculturã ºi Tehnologia Produselor Agroalimentareºi de la UNIVERSITATEA DE MEDICINà ªI FARMACIE „VICTOR BABEª” din TIMIªOARA, Facultatea de Farmacie a obþinut medalia de aur pentru inovaþia Procedeu pentru obþinerea unui unguent antibacterian pe bazã de extract de mãghiran ºi scoarþã de mesteacãn.

Procedeul inovativ a fost elaborat de cercetãtorii: Pop Georgeta, Alexa Ersilia Cãlina, Imbrea Ilinca Merima, Palicica Radu, Dehelean Cristina Adriana, Danciu Corina, Andrica Florina Maria.

medalie

 

 

DECANI DE AN PENTRU ANUL I

IN ATENTIA STUDENTILOR DIN ANUL I ACCESATI ACEST LINK

Viitorul universitãþii este ºi al vostru. Fãuriþi-l!

Facultatea de Agriculturã reprezintã, de peste ºapte decenii, o instituþie de referinþã în spaþiul naþional ºi internaþional al învãþãmântului superior agronomic. Pânã în anul 1989, facultatea a funcþionat doar cu specializarea Agriculturã, celelalte fiind înfiinþate ulterior, ca rãspuns la exigenþele societãþii bazate pe cunoaºtere.

În urma Dictatului de la Viena, Facultatea de Agriculturã din Cluj s-a refugiat la Timiºoara, funcþionând în cadrul ªcolii Politehnica. La data de 30 iulie 1945, Regele Mihai I a promulgat Legea 617 pentru înfiinþarea Facultãþii de Agronomie din Timiºoara, Lege consideratã ca fiind „actul de naºtere” al acestei instituþii. Cu aceastã ocazie, facultatea a fost dotatã ºi cu o serie de ferme: Timiºoara, Ceala-Arad, Voiteni, Teremia Mare.

În urma Reformei învãþãmântului din 1948 s-a înfiinþat Institutul Agronomic din Timiºoara, care a funcþionat cu aceastã denumire, în structuri diferite, pânã în anul 1990. În timp, Institutul a avut în componenþa sa, pe lângã Facultatea de Agronomie ºi o Facultate de Medicinã Veterinarã ºi una de Zootehnie.

În prezent, procesul didactic și de cercetare din cadrul Facultãții se desfãșoarã prin cinci departamente:

 1. Tehnologii agricole
 2. Dezvoltare durabilã și ingineria mediului
 3. Științele solului
 4. Biologie și protecþia plantelor
 5. Departamentul pentru pregãtirea personalului didactic

Pregãtirea studenþilor de la ciclul de licenþã se realizeazã în cadrul urmãtoarelor programe de studiu:

 • Agriculturã
 • Agriculturã cu predare în limba englezã
 • Protecþia plantelor
 • Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agriculturã și industria alimentarã
 • Ingineria si protecția mediului în agriculturã
 • Biologie
 • Mãsurãtori terestre și cadastru
 • Maºini ºi instalaþii pentru agriculturã ºi industria alimentarã

Absolvenþilor li se oferã posibilitatea de a-ºi continua studiile la ciclul de master, în cadrul a șapte programe de studiu: Agriculturã ecologicã, Tehnologii sustenabile pentru culturi de câmp, Sisteme de producere a furajelor, Utilizarea durabilã a terenurilor agricole, Biologie aplicatã în agriculturã, Gestiunea mediului și a resurselor naturale, Protecție și expertizare fitosanitarã. Studiile se pot aprofunda cu ciclul de pregãtire prin doctorat, având o duratã de 3 ani ºi finalizându-se cu obþinerea titlului ºtiinþific de „Doctor în Agronomie”.


Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara