Parteneri
 
 

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic și Științe Socio-umane

Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic și Științe Socio-Umane este o entitate academică și profesională distinctă cu o structură organizatorică și funcțională proprie în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara.

 

 Componente:

a.   Pedagogică, menită să asigure pregătirea pedagogică, psihologică și metodică a studenților și absolvenților de Învățământ superior, care optează pentru profesiunea de cadru didactic.

b.   Limbi moderne, care are ca scop consolidarea priceperilor și deprinderilor de limbi străine din gimnaziu și liceu, și de achiziționare a unui nou bagaj lexical în vederea trecerii la abordarea textului de specialitate.

c.   Educație fizică, care are scopul de a potența principalele laturi ale educației: intelectuală (Mens sana in corpore sano), morală (dezvoltarea fair-play-ului, a spiritului de echipă, a spiritului combativ etc.), estetică (menținerea în formă, modelarea unui corp armonios etc.).

d.   Socio-umană, care urmărește dezvoltarea personalității din perspectiva valorilor umaniste (filosofice, istorice, sociologice etc.).

 

Organizare:

Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic și Științe Socio-Umane este condus de către un director și are în componență specialiăti cu studii superioare în: Pedagogie și Psihologie; Limbi străine; Educație fizică; Sociologie, Filozofie și Istorie. Pentru Didactica specialității și Practica pedagogică, specialiștii sunt absolvenți ai facultăților sau specialităților din domeniu.


Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara